Программада әрбір жолдан кейін A) (+) таңбасы қойылады B) (/) таңбасы қойылады C) (*) қойылады D) (;) қойылады 3



Дата06.03.2017
өлшемі29.7 Kb.
#4549
түріПрограмма
Тест 8-сынып ЖАРТЫ ЖЫЛДЫК
1Турбо Паскальда бағдарлама қандай қызметшi сөзбен басталады ?

A) Start B) Var C) Begin D) End E) Program


2Программада әрбір жолдан кейін ....

A) (+) таңбасы қойылады B) (/) таңбасы қойылады C) (*) қойылады D) (;) қойылады


3Информатикаға анықтама бер?

A) информатика - ақпарат алу, жіберу, өңдеу, сақтау, ұсыну процестерін зерттейтін математикалық ғылым.

B) информатика - ақпарат алу, жіберу, өңдеу, сақтау ұсыну процестерін зерттейтін ғылым

C) информатика -мақсат, міндет

D) информатика - ол адамның өз іс-әрекетінде ақпарат жиымдарын пайдалануы
4Компьютердегі жұмысты аяқтаған оқушы не істеу керек?

A) компьютерді ажырату батырмасын басу B) мұғалімнің нұсқауы бойынша жұмысты аяқтап, жұмыс орнын ретке келтіру

C) бөлмені ылғалдап сүртіп шығу және желдету D) тұрып, кабинеттен шығу
5Ақпарат ұсыну қандай негізгі тәсілдермен туындайды?

A) техникалық, математикалық, бейнелік B) символдық, мәтіндік, графикалық

C) мақсат, міндет. D) аналық тақша, жүйелік блок
6Әрекеттердің тізбектей орындалуы -

A) тармақталған алгоритм деп аталады. B) ауыспалы алгоритм деп аталады.

C) сызықтық алгоритм деп аталады. D) қайталану алгоритм деп аталады.
7Пікір дегеніміз не?

A) жалған немесе ақиқат болуы мүмкін қандай да бір мақал B) жалған немесе ақиқат болуы мүмкін қандай да бір ғылым

C) жалған немесе ақиқат болуы мүмкін қандай да бір пайымдау D) жалған немесе ақиқат болуы мүмкін қандай да бір жоба
8Компьютермен жұмыс істегенде көзде шамадан тыс күш түсірмеу үшін не істеу керек?

A) көзге арналаған гимнастиканы әрбір - 15 минут сайын жасап отыру B) төрт сағаттан артық үздіксіз жұмыс істемеу

C) қолға арналған гимнастиканы әрбір 2 сағат сайын жасау D) арасында мониторды өшіріп отыру
9«Ақпарат» латынның .... деген ұғымдарды білдіреді.

A) түсіндіру, баяндау, мәлімет B) информатика C) аналық тақша, жүйелік блок D) мақсат, міндет


10Турбо Паскальда бағдарлама қандай қызметшi сөзбен аяқталады ?

A) Start B) End C) Var D) Program E) Begin


11Тармақталған алгоритмдерді программалаған кезде мынадай қызметші сөздер қолданылады:

A) If -then – else B) End. C) Goto 65 D) Writeln E) Readln


12Бөлiндiнiң бүтiн бөлiгiн табу үшiн қандай функция қолданылады?

A) div B) mod C) sqr D) false E) abs


13Паскаль тілінде программа неше бөліктен тұрады?

A) 2 B) 1 C) 3 D) 4 E) 5


14Мұғалімнің рұқсатынсыз компьютерге флешкалар мен дискілерді қосуға болмайтын себептерді көрсетіңдер

A) компьютер ажыратқыштарын жиі қолданғаннан олардың бұзылуы мүмкін

B) компьютерге көп ақпарат тасығыш қосуға болмайды C) компьютерді вируспен зақымдау қаупі бар

D) мектеп компьютерінен керегі жоқ ақпаратты ақпаратты көшіріп алуы мүмкін


15Алгоритмдер блоктардың өзара байланысуына қарай неше құрылымға бөлінеді?

A) сызықтық және циклдік B) сызықтық тармақтық және циклдік

C) сызықтық тармақтық D) сызықтық тармақтық және ауыспалы
16Символдық типтi айнымалылар ... идентификаторы көмегiмен жазылады

A) While B) Сhar C) sqr D) Longint E) Integer


17Өрнектiң мәнiн табыңыз: 19 mod 4 = ...

A) 3 B) 19 C) 5 D) 4 E) (-C)


18Бүтiн типтi айнымалылар ... идентификаторы көмегiмен жазылады

A) sqr B) Integer C) Longint D) While


19Санау жүйесі деп нені айтады?

A) сандарды атау және жазу ережелері мен әдістерінің жиынтығы B) Сандарды атау және жазу ережелері мен оқылуы

C) сандарды атау және жазу ережелері мен әдістерінің жиынтығын зерттейтін ғылым.
20Қандай пікірлер жалпы деп аталады?

A) обьектілер немесе құбылыстар тобының қасиеттерін сипаттайтын пікірлер

B) обьектілер немесе құбылыстар тобының қасиеттерін зерттейтін пікірлер

C) обьектілер немесе құбылыстар тобының қасиеттерін көрсететін пікірлер


21Оналтылық санау жүйесінде санды жазу үшін қандай цифрлар қолданылады?

A) 0,1,2,3,4,5,6,7,9, A,B,C,D,E,F B) 0,2,3,4,5,6,7,8,9, A,B,C,D,E,F

C) 1,2,3,4,5,6,7,8,9, A,B,C,D,E,F D) 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, A,B,C,D,E,F
22Бөлiндi қалдығын табу үшiн қандай функция қолданылады?

A) false B) sqr C) div D) mod E) abs


23Позициялық санау жүйесінің негізі деп нені айтады?

A) онда қолданылатын цифрлар атын B) онда қолданылатын цифрлар санын C) онда қолданылатын цифрлардың орнын


24Көзден экранға дейінгі арақашықтық қанша болу керек?

A) 55-65 B) 10-15 C) 40-50 D) 20-30


25Дизьюнкция дегеніміз не?

A) Немесе жалғаулығының көмегімен қарапайым екі айтылымның бір құрамдасқа бірігуі логикалық қосу дизьюнкция деп аталады.

B) Және жалғаулығының көмегімен қарапайым екі айтылымның бір құрамдасқа бірігуі логикалық көбейту дизьюнкция деп аталады;

C) немесе жалғаулығының көмегімен қарапайым екі айтылымның бір құрамдасқа бірікпеуі логикалық көбейту изьюнкция деп аталады.


26Логикалық көбейту деп нені айтады?

A) Және жалғаулығының көмегімен қарапайым екі айтылымның бір құрамдасқа бірікпеуі логикалық көбейту коньюнкция деп аталады;

B) немесе жалғаулығының көмегімен қарапайым екі айтылымның бір құрамдасқа бірігуі логикалық көбейту дизьюнкция деп аталады;

C) Және жалғаулығының көмегімен қарапайым екі айтылымның бір құрамдасқа бірігуі логикалық көбейту коньюнкция деп аталады.


27Өрнектiң мәнiн табыңыз: 19 div 4 = ...

A) 19 B) 0 C) 4 D) 3 E) 23


28Бүтін ондық сандарды екілік санау жүйесіне ауыстыру үшін қандай ереже қолданамыз?

A) санды бөлінді 1 болғанша бөле беру ережесі B) санды бөлінді екіден кіші болғанша екіге бөле беру ережесі

C) санды бөлінді сол саның қалдығына болғанша бөле беру ережесі
29Позициялық санау жүйесінің позициялық емес санау жүйесінен айырмашылығы неде?

A) санның әрбір цифрының алатын орнында B) санның әрбір цифрының мәні оның алатын орнында

C) санның цифрының жазылуында
30Логикалық терістеу деп нені айтады?

A) Қарапайым А айтылымына емес шылауын қосу логикалық терістеу деп аталады.

B) Қарапайым А айтылымына басқа сөзін қосу логикалық терістеу деп аталады.

C) Қарапайым А айтылымына жоқ сөзін қосу логикалық терістеу деп аталады.


Ответы:

  1. E

  2. D

  3. B

  4. D

  5. B

  6. C

  7. C

  8. A

  9. A

  10. B

  11. A

  12. A

  13. C

  14. C

  15. B

  16. B

  17. A

  18. B

  19. A

  20. A

  21. D

  22. D

  23. B

  24. A

  25. B

  26. B

  27. C

  28. B

  29. B

  30. A

Каталог: 2015
2015 -> Алгоритмнің анықтамасы Алгоритмнің қасиеттері
2015 -> Бекітілді утвержден
2015 -> Бекітілдіутвержден
2015 -> Рахымқұлов Дәуітхан Айтжанұлы Ш. Уәлиханов атындағы Тарих және этнология институтының аға ғылыми қызметкері, тарих ғылымдарының кандидаты (574). 06
2015 -> Атты II халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясына қатысуға шақырады. Конференцияның мақсаты
2015 -> Сабақ тақырыбы: Ноғай Ордасы. Жалпы мақсат
2015 -> Сабақтың мақсаты: Білімділік: Бүкіләлемдік өрмек интернетке байланысты оқушылардың білімдерін нығайту, тиянақтау
2015 -> Қазақстандағы экологиялық зерттеулер
2015 -> №37 Жалпы орта білім беру мектебінің директоры Л. Б. Жүсіпова 2015-2016 о ж


Достарыңызбен бөлісу:




©www.melimde.com 2022
әкімшілігінің қараңыз

    Басты бет
Сабақтың тақырыбы
бойынша жиынтық
жиынтық бағалау
Сабақтың мақсаты
Сабақ тақырыбы
ғылым министрлігі
тоқсан бойынша
рсетілетін қызмет
бағалауға арналған
Жалпы ережелер
Сабақ жоспары
Қазақстан республикасы
қызмет стандарты
бекіту туралы
жиынтық бағалауға
жиынтық бағалаудың
республикасы білім
тоқсанға арналған
бағалау тапсырмалары
Қазақстан республикасының
Реферат тақырыбы
арналған тапсырмалар
арналған жиынтық
білім беретін
бағдарламасына сәйкес
Әдістемелік кешені
болып табылады
мерзімді жоспар
бағалаудың тапсырмалары
туралы хабарландыру
Қазақстан тарихы
арналған әдістемелік
пәнінен тоқсанға
республикасының білім
сәйкес оқыту
Қазақ әдебиеті
Мектепке дейінгі
оқыту мақсаттары
қазақ тілінде
нтізбелік тақырыптық
жалпы білім
Жұмыс бағдарламасы
оқыту әдістемесі
білім берудің
Республикасы білім
әдістемелік ұсыныстар
Инклюзивті білім
пәнінен тоқсан
туралы анықтама
тақырыптық жоспар
мамандығына арналған